Nyt fra Regstrup i politiets døgnrapport

Profilbillede

Regstrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Vestervangen, Allerup, Holbæk
Dronning Margrethes Vej, Roskilde

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Klydelunden, Veddinge Bakker, Fårevejle St.

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Valmuevej, Kalundborg

 

Brand ved halmfyr – Glostrup, Nykøbing Sjælland – Odsherred

Kl. 10.39 kørte politi og brandvæsen til brand i et fyrrum i den lille by Glostrup ved Nykøbing Sjælland. Der var tyk røg fra det lille fyrrum, så lå afsides fra hovedhuset. Ilden var formentlig startet på grund af nogle gløder, som var røget ved siden af i forbindelse med optænding i halmfyret tidligere på morgenen. Husejeren havde set gløderne, og troede at han havde fået dem slukke inden han forlod fyrrummet. Gløderne havde formentlig fået fat i nogle ting i fyrrummet og startet branden.

Brandvæsnet fik slukket ilden og ingen personer kom noget til. Politiet sigtede husejeren for beredskabsloven om for uforsigtighed med ild, da han ikke havde sikret sig, at gløderne var slukket inden han forlod rummet. Han kan forvente en bøde i sagen.

 

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl. 10.50 stoppede en patrulje fra færdselsafdelingen en 36-årig mand fra Lolland på Køge Bugt Motorvejen i sydgående retning ved Solrød. Den 36-årige burde slet ikke have siddet bag rattet, da han var frakendt førerretten og derudover var narkopåvirket. En narkometertest viste positiv for kokain, så han blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

 

Pung stjålet og kode afluret – Ølby Center, Køge

Kl. 13.42 anmeldte en 68-årig mand fra Køge, at han samme formiddag havde fået stjålet sin pung, da han handlede i Ølby Centret. Den 68-årige havde sin pung fæstnet til en kæde i sine bukser, men opdagede at pungen nu hang ved hans ben, da han var i Føtex og handle. Fra pungen manglede nu manden kreditkort og sygesikringskort. Efterfølgende opdagede den 68-årige, at der var hævet penge fra hans kort. Gerningsmanden må derfor have afluret hans kode i forbindelse med indkøbsturen. Fra kortet blev hævet i alt 11.567 kr., både ved en kontant hævning fra en automat i Køge og ved to køb i Sportsmaster og to køb i forretningen Tendens i Køge.

Den forurettede mand havde ikke umiddelbart bemærket nogen personer tæt ved ham, eller nogen som fulgte efter ham. Politiet efterforsker nu sagen og indhenter overvågning fra de forskellige butikker i håb om, at det kan give oplysninger om en mistænkt.

 

Brandundersøgelse – Bybjærg, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 14.14 slog naboer til en 62-årig mand fra Store-Merløse alarm til brandvæsnet, da der var opstået en ildebrand i køkkenet i hans rækkehus.
Brandvæsnet og politiet kørte til stedet, hvor ilden havde godt fat i køkkenet, så der var kraftig røg fra branden.

De nærmeste naboer til brandstedet blev evakueret for en sikkerheds skyld, men branden var blevet slukket kort før kl. ca. 15.00. Branden havde primært forrettet skader i køkkenet, mens resten af boligen blev luftet ud for røgen fra branden.
I køkkenet var de værste skader omkring komfuret og emhætten, efter at den 62-årige havde sat en gryde med smør over på komfuret i forbindelse med bagning. Den 62-årige var herunder blevet forstyrret og havde glemt gryden, hvis indhold var blevet overophedet og havde fået antændt emhætten. Forsøg på at slukke branden fra den 62-åriges side var forgæves, hvorfor naboer slog alarm til brandvæsnet.

Ingen personer kom direkte til skade ved branden, men den 62-årige blev dog kørt på skadestuen i en ambulance til et check for eventuel røgforgiftning. Skadeservice blev tilkaldt til at udbedre brandskaderne, og politiet vil nu kigge nærmere på omstændighederne ved brandens opståen for at kunne afgøre, om der er grundlag for at sigte den 62-årige i anledning af branden i hans bolig.

 

Færdselsuheld – Søsvinget / Lerbæk Torv, Køge

Kl. 14.52 rykkede politiet og ambulancepersonale ud til et færdselsuheld, idet en bil og en cyklist var blevet impliceret i et sammenstød.

Det viste sig, at en 79-årig kvinde fra Køge i en personbil var kørt ad Lerbæk Torv i vestlig retning frem til krydset ved Søsvinget, som hun ville køre ud på. I forbindelse med fremkørsel over vigelinjen blev hun påkørt på sin højre side af en 56-årig mand fra Køge, der kørte på cykel ad cykelstien i sydlig retning, men på den østlig side af Søsvinget og dermed i den forkerte side af vejen.

Cyklisten anvendte cykelhjelm under kørslen og var sluppet uden behandlingskrævende skader efter kontrollen på skadestuen.
Politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være overtrådt i forbindelse med parternes kørsel i krydset.

 

Færdselsuheld – Skovvejen, Regstrup – Holbæk

Kl. 14.58 slog en 36-årig mand fra Jyderup alarm, fordi han var forulykket med sin varebil med tilkoblet trailer under kørsel ad Skovvejen (motorvej) i vestlig retning ved Regstrup.
Det viste sig, at varebilen med traileren nærmest holdt på tværs af de to vognbaner, og at murbrokker fra traileren lå på kørebanen.

Det lykkedes dog at få skabt fri passage i en vognbane, så den tætte trafik ved uheldsstedet kunne passere.
Den 36-årige blev bragt til kontrol på skadestuen, men var sluppet uskadt fra ulykken, der skete under kørsel i vestlig retning. Af ukendt årsag var traileren pludselig begyndt at slingre voldsomt, så den 36-årige mistede kontrollen over vogntoget, der snurrede rundt om sig selv.

Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, og de tabte murbrokker blev skubbet ind i rabatten, så begge vognbaner kunne åbnes for trafik kl. ca. 15.15. Politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

 

Færdselsuheld – Køgevej / Rådhusbuen, Roskilde

Kl. 15.02 blev en 18-årig kvindelig bilist fra Roskilde påkørt bagfra, efter at hun under kørsel i sydlig retning ad Køgevej var standset for rødt lys i krydset ved Rådhusbuen.

Da lyssignalet netop var skiftet til grønt, og den 18-årige satte i gang, påkørte en anden bilist bagenden af hendes personbil. Den 18-årige drejede efterfølgende ind på Rådhusbuen og standsede, men kunne konstatere, at føreren af modpartens bil var fortsat i sydlig retning ad Køgevej uden at standse og deltage i de foranstaltninger, som sammenstødet gav anledning til.

Både den 18-årige bilist og et vidne nåede dog at notere nummerpladen på det skadevoldende køretøj, så politiet har nu optaget rapport om sammenstødet i et forsøg på at få identificeret føreren af en svensk registreret, mørkeblå personbil.

 

Færdselsuheld – Holbækvej / Asmindrup, Værslev, Kalundborg

Kl. 15.19 fik politiet via alarm 112 melding om et alvorligt færdselsuheld på Holbækvej ved krydset ved siden Asmindrup, idet flere køretøjer var involveret, og en person skulle være fastklemt i sit køretøj.

Politiet afspærrede uheldsstedet for færdsel i begge retning, så personale fra redningskøretøjer og flere ambulancer kunne arbejde med frigørelse af en kvæstet fører i en personbil, der var standset på en mark nord for vejen.
På vejen var også en lastbil med skader efter et sammenstød, og ud på marken syd for vejen var en personbil med skader standset.

En helikopter ankom til uheldsstedet og fløj kl. ca. 16.25 med en alvorligt tilskadekommen kvinde til Rigshospitalets traumecenter til fornøden behandling.
En bilinspektør blev tilkaldt til at foretage undersøgelse af de implicerede køretøjer og uheldsstedet. Den foreløbige konklusion efter undersøgelserne på uheldsstedet blev, at en 22-årig mand fra Dianalund som fører af en lastbil med tilkoblet sættevogn var kørt ad Holbækvej i østlig retning.

Kort før krydset ved Asmindrup opdagede lastbilchaufføren, at flere biler foran ham var standset, hvorefter han trods kraftig opbremsning ikke kunne undgå at ramme den bageste af tre standsede biler på Holbækvej. I den påkørte personbil var en 51-årig mand fra Svinninge fører, som var standset bag to andre bilister, der afventede modkørende før svingning til venstre ad Asmindrup i nordlig retning. Hans bil røg som følge af påkørslen ud på marken syd for Holbækvej.

Lastbilen forsøgte ud over opbremsningen at undgå påkørslen af den 51-åriges bil ved at undvige mod venstre, hvilket betød, at han stødte frontalt sammen med en personbil, som en 44-årig kvinde fra Kalundborg førte i vestlig retning. Hendes bil endte som følge af sammenstødet ud på marken nord for Holbækvej.

Lastbilchaufføren slap uskadt, mens den 51-årige fik mindre småskrammer som følge af uheldet. Den 44-årige kvindelige bilist er fortsat indlagt på Rigshospitalet til behandling i anledning af sine alvorlige og livskritiske skader.

Holbækvej blev kort før kl. ca. 18.00 åbnet for trafik, efter at bilinspektøren havde afsluttet sine undersøgelser, og de implicerede køretøjer var bugseret væk fra uheldsstedet.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet og afventer nu erklæringen fra bilinspektøren samt mulighed for afhøring af den kvindelige bilist, før politiet kan træffe afgørelse om, hvad der videre skal ske i sagen.

 

Færdselsuheld – Hjortholmvej, Tølløse, Holbæk

Kl 16.42 indløb der anmeldelse om en trafikulykke. Der blev straks sendt politi, ambulance og brandvæsen til stedet. En 48-årig kvinde var i bil kørt mod syd, mens en 47-årig kvinde var på vej mod nord i sin bil. Af ukendte årsager kom den 48-åriges bil over i den modsatte vejbane og ramte frontalt ind i den modkørende personbil. Begge kvinder slap dog efter omstændighederne fra ulykken uden alvorlige skader, men blev kørt til sygehuset i Holbæk til nærmere undersøgelse, mens køretøjerne blev flyttet ind til siden, så trafikken kunne genoptages.

 

Spritbilist anholdt – Toldbodvej, Køge

Kl 17.04 bemærkede politiet en personbil, der kun med nød og næppe undveg en cementblok på havnen. Da der var mistanke om, at føreren var spirituspåvirket, blev der tilkaldt en patrulje med et alkometer, og det viste sig, at den 54-årige mand i bilen ved en udåndingsprøve havde en promille over 2,00. Manden blev medtaget til sygehuset i Køge, så der kunne udtages en blodprøve, der skal fastlægge mandens endelige promille.

Patruljen valgte på baggrund af den høje promille at foretage en administrativ inddragelse af mandens kørekort og at hans bil samtidigt blev beslaglagt, da den høje promille sidestilles med vanvidskørsel. Manden ønskede at få indbragt beslaglæggelsen for retten, som nu skal tage stilling til, om bilen kan konfiskeres.

 

Beruser anholdt efter butikstyveri – Roskildevænget, Roskilde

Kl. 18.44 modtog politiet anmeldelse om butikstyveri i et supermarked, hvor en mand havde stjålet et par solbriller til en værdi af 49 kroner. En ansat fulgte efter manden, der til sidst kastede brillerne efter ham. En patrulje kom frem til stedet og fik fat i en 33-årig mand, der fremstod så beruset, at han blev anholdt og taget med på politistationen. På manden fandt man endvidere et dankort tilhørende en anden person. Den 33-årige blev løsladt senere på aftenen.

 

Patrulje undersøgte mistænkeligt forhold – Kamstrup, Roskilde

Kl 21.02 anmeldte en person, at han mistænkte tre mænd for at ville bryde ind i en ejendom i området. En patruljevogn og en hundepatrulje blev sendt til stedet og fik i området kontakt til tre mænd fra det storkøbenhavnske område. Umiddelbart ikke tegn på, at der skulle være foregået et indbrud.

 

OPFØLGNING

 

Ægtepar efterlyses som vidner efter vejvrede - Vordingborgvej, Herfølge - Køge

2. påskedag (mandag) kl. 17.10 anmeldte en 30-årig mand fra Herfølge, at han kl. ca. 16.00 i forbindelse med kørsel på Sydmotorvejen var blevet chikaneret af en anden bilist. Den anden bilist fulgte efter den 30-åriges køretøj op ad afkørslen ved Herfølge. Manden i den anden bil valgte på Vordingborgvej i Herfølge at blokere for den 30-årige og slog på ruderne i den 30-åriges bil. Da den 30-årige rullede sit vindue ned, blev han slået i hovedet af føreren af den anden bil, som så kørte fra stedet. I den forbindelse ønsker politiet at komme i kontakt med et ægtepar, der kom kørende i en personbil med campingvogn. Parret stoppede op og talte kort med den 30-årige. Deres observationer kan have betydning for sagen. Derfor anmodes parret om at ringe 1-1-4.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi