Introduktionslæger i samfundsmedicin, Socialmedicinsk Ambulatorium, Holbæk Sygehus

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Vi søger to introduktionslæger i samfundsmedicin med start hhv. pr. 1. september 2023 og pr. december 2023 - eller efter aftale. Så har du lyst til at finde ud af, hvordan livet er som socialmediciner og om samfundsmedicin er specialet for dig, har du nu en spændende mulighed.

Hvad er samfundsmedicin?

Samfundsmedicin er et alsidigt lægeligt speciale, der beskæftiger sig med relationen mellem samfundsforhold og befolkningens sundhedstilstand både på individ-, gruppe- eller samfundsniveau.

Specialet har overordnet set to hovedområder; det administrative og det socialmedicinske. I den administrative medicin arbejdes oftest på gruppeniveau med udvalgte grupper af befolkningen eller på samfundsniveau. I socialmedicinen arbejder speciallægen oftest på individniveau med socialmedicinske problemstillinger hos den enkelte borger. Hos os vil du i en introduktionsstilling primært lære om den socialmedicinske del af samfundsmedicin.

Hvad laver en socialmediciner?
I Socialmedicinsk Ambulatorium fokuserer vi, udover det rent medicinske, på sociale, fysiske og psykiske faktorer samt samfundsforhold, som gør det muligt eller umuligt for den enkelte patient at tackle symptomer, funktionsbegrænsning og sygdom.

Med fokus på patientens muligheder for tilknytning til arbejdsmarkedet består dit arbejde i at skabe overblik over patientens samlede helbredssituation, vurdere funktionsevnen samt pege på evt. yderligere behandlingstilbud eller kommunale støttemuligheder. Dette foregår dels ved samtaler og undersøgelser af patienter i afdelingen og dels i en rådgivende funktion for regionens kommuner ved deltagelse i rehabiliteringsmøder.

Hvad lærer du og hvad er særligt godt ved at arbejde hos os?
Du lærer at håndtere komplekse problemstillinger og får en samlet bred viden om udredning og behandling af sygdomme indenfor de fleste specialer i sundhedsvæsenet. Du får indsigt i, hvordan kommunerne fungerer, hvilke tilbud de har, de tilhørende juridiske regler og hvordan denne viden kan bruges til at skabe et bedre borger-/patientforløb.

Vi prioriterer tid til tæt faglig sparring, primært med hovedvejleder, men også med andre kollegaer, ligesom du har god mulighed for udvikling af både faglige og personlige kompetencer. Således prioriteres det højt, at du - ud over de daglige opgaver - får mulighed for både undervisnings- og administrative opgaver, projektdeltagelse og forskning.

Hvem er du?
Vi forventer, at du er nysgerrig og interesseret i at se det hele menneske i sammenhæng med de omgivende samfundsforhold. Vi ser gerne, at du har klinisk erfaring, ligesom vi lægger vægt på, at du har gode evner indenfor samarbejde og kommunikation samt brænder for tværfagligt og tværsektorielt samarbejde.

Hvem er vi?
Socialmedicinsk Ambulatorium er en del af Arbejds- og Socialmedicinsk Afdeling og er beliggende på Holbæk Sygehus. Afdelingen består af en arbejdsmedicinsk og en socialmedicinsk enhed i samme hus. Specialerne har tæt dagligt samarbejde med fælles lokaler, møder, konferencer og udviklingstiltag samt medarbejdere, der går på tværs mellem specialerne. Der er i afdelingen ansat ca. 25 speciallæger indenfor arbejdsmedicin, samfundsmedicin, almen medicin og psykiatri. Vi har 10-15 uddannelseslæger i samfundsmedicin og arbejdsmedicin. Derudover er vi psykologer, neuropsykolog, socialfaglig konsulent, lægesekretærer samt forskere. I afdelingen er der tilknyttet et professorat i arbejdsmarkedsrettet rehabilitering.

Vi har en dejlig arbejdsplads med en god og uformel omgangstone og spændende arbejdsopgaver. Vi har daglig konference, men også løbende kollegial sparring. Vi har tradition for at løfte i flok, støtte hinanden og udvikle os i fællesskab. Vi er bevidste om, hvor vigtig en opgave vi udfører, hvilket gør den meningsfuld og værdiskabende. Vi prioriterer uddannelse og forskning højt. Der er endvidere mulighed for karriereudvikling.

Vi har en flot selvstændig bygning med gode kontorfaciliteter, hvor du vil få din egen faste arbejdsplads. Afdelingen ligger ganske tæt på Holbæk Station, og det vil være muligt at tilrettelægge dine arbejdstider og -opgaver fleksibelt. Det betyder, at du efter en introduktionsperiode - og efter aftale - vil have mulighed for bl.a. hjemmearbejdstid og mulighed for at arbejde i toget. Vi prioriterer, at arbejdet hænger bedst muligt sammen med dit familie- og fritidsliv.

Stillingen er en vagtfri fuldtidsstilling på 37 timer. Der er også mulighed for deltid. Stillingen indebærer udefunktion, hvor du 1-2 gange om ugen vil være til heldagsmøde i en kommune i Region Sjælland. Det aftales undervejs, hvilke kommuner du skal tilknyttes.

Hvis du vil vide mere

Hvis du vil vide mere om stillingen er du velkommen til at kontakte:

UKYL, Hoveduddannelseslæge Katerina Meznikova kmez@regionsjaelland.dk

Specialeansvarlig overlæge Henrik Torp Greiffenberg

Cheflæge Ann Lyngberg

Arbejds- og Socialmedicinsk Afdeling: tlf. 59 48 98 52

Ansættelsessamtaler: 30.06.23

Om Holbæk Sygehus

Holbæk Sygehus er en innovativ arbejdsplads med masser af muligheder for personlig og faglig udvikling. Vi vil være førende i diagnostik og behandling af almene og hyppigt forekommende sygdomme, og vi har velfungerende forskningsmiljøer på disse områder.

Vi er et ambitiøst og veldrevet sygehus med en flad ledelsesstruktur – så vejen fra idé til handling er kort. Vi glæder os til at byde dig velkommen på holdet. Du kan se mere om  job på Holbæk Sygehus her.

 

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Holbæk Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Region Sjælland, Alleen 15, 4180 Sorø

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 26-06-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://www.regionsjaelland.dk/job-og-uddannelse/jobside?hr=show-job/35571&linkref=17619&locale=da_DK

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5849180

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet